YES YOU CAN !

BallContactD05bR02aP01ZL-Madison2a

 

Bij dit project gaan we uit van mogelijkheden van kinderen en jongeren tussen de 8 en de 16 jaar, met een zichtbare,- onzichtbare beperking, uit het BAO, het VO, het SBO en het VSO

Henk Pieterse, oprichter van BCS kwam in de afgelopen 11 jaar, te vaak kinderen en jongeren tegen die op de bank zaten tijdens zijn clinics.
Door de simpele vraag te stellen: “Wat kan je wel?” “En hoe kunnen wij als groep dit samen mogelijk maken?”
wist hij jaarlijks ruim 450 kinderen, alsnog, deel te laten nemen aan zijn sportclinics, allen binnen hun eigen mogelijkheden.

Met sport als middel, weten we deelnemers te stimuleren in het ontdekken van hun mogelijkheden.

Door het toepassen van integratie tussen regulier en speciaal onderwijs, hebben wij ervaren dat de mogelijkheden bij beide doelgroepen werden vergroot.

De valide deelnemers beleven hun succeservaringen door zich in te zetten voor hun team/ klasgenoten die minder valide/ in- valide zijn. Tegelijkertijd beleeft het kind, met een beperking, dat hij wel degelijk mogelijkheden heeft om te sporten/bewegen. Hij/zij  wordt niet langer in een uitzonderingspositie gezet, maar betrokken bij de groep en hierdoor een teamgenoot.

Hoe?

Door middel van basketbal clinics, waarbij we een onderscheid maken tussen evenement dagen, in kleinere groepen ( ongeveer 60)  en finale dagen ( 100+) waarbij we een clinic geven met ons team van zogenaamde Henk’sters(o.a. paralympisch atleten) en we meerdere sporten in één clinic aanbieden.

We bieden duurzaamheid door samen te werken met verenigingen binnen het aangepast sporten, betrokken instanties, en de gemeenten.

Waar al geweest?

In Breda waren we te gast bij het Kasteel, hier gingen we aan de slag met de leerlingen uit de groepen 6,7 en 8 van de Openlucht School, de Mytylschool, het SBO en het ZMLK. Zij werkten samen met de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de reguliere basisschool de Zandberg. Daarnaast draaiden we de finaledag van “Yes You Can! Op de Special Kids dag van AV Sprint.

We werkten samen met: Breda Actief, Special Heroes, Gemeente Breda, AV Sprint, Basketbal vereniging de Barons, studenten van het CIOS.

In Eindhoven draaiden we de evenement dagen, bij de Eckart.

Deelnemende scholen: de Emilius school, de Mytylschool, De Rungraaf, de Petraschool, de Tweelingen en de Wethouder van Eupenschool.

De finale volgde op 20 december, en het resultaat was verbluffend de noemen. Wat een genot om dit te mogen uitvoeren. Binnenkort een impressie met bewegende beelden.

We werkten samen met: Sportformule Eindhoven, Gemeente Eindhoven, Basketbal vereniging Almonte, Sporthogeschool Fontys, studenten van het Suma College.

Voor meer informatie of het laatste nieuws kijk dan ook even op onze facebookpagina  www.facebook.com/projectyesyoucan/