Wie zijn wij

 

BALL-CONTACT, wat is dat nou precies en wie schuilt hier achter?

Ball-Contact is een Sportservice-organisatie die in 2005 is opgericht door Henk Pieterse. In het levensverhaal van Henk kunt u lezen waarom hij “Ball-Contact” heeft gekozen als naam voor zijn bedrijf.

Sinds 1987 is de 2.11 meter lange, inmiddels ex-basketballprof  en 101-voudig international al actief bezig met het geven van clinics en het assisteren bij kampen en sportinstuiven, ook al tijdens zijn actieve carrière als topsporter. Na zijn topsportcarrière heeft hij diverse functies bekleed in het bedrijfsleven, maar altijd is het zijn droom gebleven om van zijn passie zijn beroep te maken. In 2005 heeft hij deze droom gerealiseerd.

Henk heeft in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd en beschikt daardoor over een groot bestand aan unieke topsporters waaronder top panna-voetballers, street/breakdancers, vechtsporters en natuurlijk ook basketballers waar hij elk moment een beroep op kan doen.

Henk en zijn crew gebruiken vanzelfsprekend alleen hoogwaardige materialen.PASSTHEPASSIOD27bR03aP01ZL-Johnson3a

Trouwens het gebruik van ballen, muziekinstallaties met headsets en de nodige prijsjes voor de deelnemers aan de verschillende clinics en/of trainingen zijn allemaal inclusief!

Missie :

De atleten en sporters die Henk uitzendt tijdens de activiteiten hebben allen één grote overeenkomst. Ze zijn gepassioneerd en spontaan en maken van elke activiteit een waar  feest.

En dat is dan ook gelijk de missie van Ball-Contact: garant staan voor een prachtige activiteit die vol zit met normen en waarden. Activiteiten waar de deelnemers, van welke leeftijd dan ook, veel van kunnen leren, zowel  geestelijk, als lichamelijk.

Wie alleen een partijtje wil spelen heeft Ball-Contact er eigenlijk niet bij nodig want elke leraar kan wel als scheidsrechter fungeren en heeft een bal tot zijn of haar beschikking.

Ball-Contact wil deelnemers niet alleen laten bewegen, maar ook entertainen met een duidelijk leerzame ondertoon. Nooit geforceerd maar wel altijd aanwezig. En door onze ruime ervaring en know-how kunt u bij ons op elk niveau terecht. Wij passen ons direct aan. Het is juist deze flexibiliteit die geroemd wordt door onze klanten.

Doelgroepen :

Onze organisatie werkt met een grote verscheidenheid aan deelnemers zoals verstandelijk gehandicapten, ZMOK, allochtonen, (jeugd)gevangenen, zeer jonge kinderen, pubers en volwassenen, autistische kinderen, hangjeugd maar ook bedrijven, zakenmensen en sportclubs. Alles hebben we wel eens gedaan en allemaal met hetzelfde resultaat..een onvergetelijke ervaring rijker.

BALL-CONTACT volgens Henk Pieterse
 “In een wereld waar computerspelletjes, mobiele telefoons, Facebook, Twitter en andere sociale media de kinderen hebben omgetoverd tot inactieve wezentjes vraag ik mezelf hardop af hoe dit te veranderen of in ieder geval enigszins te beïnvloeden.”

In al mijn jaren van profbasketball loopt er een rode draad door mijn succesvolle carrière en dat is het overbrengen van mijn liefde voor sport in zijn algemeenheid en de basketballsport in het bijzonder op anderen.

Na vele jaren van het geven van clinics en het organiseren van diverse (basketball)-activiteiten voor anderen ben ik er in geslaagd om dit alles samen te brengen in een bedrijf dat er is voor iedereen, jong, oud, en van welke afkomst dan ook, waarmee mijn droom werkelijkheid is geworden.

Ball-Contact Sportservice is er voor iedereen en, in alle redelijkheid, ook voor elk budget.

Wij hopen u spoedig eens te mogen begroeten.

 

Henk’s basketballcarriere:

 • Begonnen met basketball vanwege aangeven gymleraar op de Havo de Hr Kuit.(nu advocaat)
 • 2 jr    junior Delta Lloyd Amsterdam
 • 4 jr    College basketball in Amerika,kentucky Wesleyan
 • 6 jr    Nashua DenBosch
 • 1 jr    BestMate Haarlem
 • 1 jr    Commodore DenHelder
 • 2 jr    Belgie,Willebroek en St Niklaas
 • 9 jr    Duitsland,Monchengladbach en Krefeld
 • 101   Voudig international.
 • 1989 Try-out NBA, 76ERS, laatste van de 13 afvallers op vrijdag de 13e.Henk Pieterse upgraded

Kampioenschappen:

 • 5 Met Den Bosch.
 • 1 Met Den Helder.
 • 1 Met Amsterdam junioren.
 • 1 Met Belgische 3de divisie St Niklaas
 • 5 Met 2 Duitse Regional Ligateams
 • 1 Als coach Hoofdklasse te Heerlen.

 

Klik hier, voor Henks levensverhaal