Tranen van geluk en liefde op “terugkomdag”

Jul 4th, 2014

Comments: 0
Category: Uncategorized

Tranen van geluk en liefde op “terugkomdag”

Onze terugkomdag nadat wij onze clinics hebben verzorgd op scholen is een hit aan het worden. Het geeft de kinderen namelijk even de tijd om over hun gevoelens te praten zonder dat zij worden beoordeeld of veroordeeld. Op 3 juli was het bezoek aan basisschool het Schateiland te Lekkerkerk een bijzondere ervaring. Nadat Henk zijn praatje doet bij alle klassen komt de zogenaamde interactieve ronde langs elk kind. Tijdens die ronde krijgt elk kind de tijd om te vertellen of hij of zij gepest wordt en of die zelf pest.

Na deze vaak bewogen ronde wordt de hele klas wordt gevraagd naar de meest sociale persoon waar iedereen zijn verhaal kan doen, die opkomt voor anderen. Eén klas had iets speciaals in petto, geen leerling werd daar gekozen als opvanger van al het “leed” maar de jufvrouw werd als “beschermengel” gekozen hetgeen voor wat vreugdetranen zorgde bij de lieve docent.

Wij danken de school voor de uitnodiging en het vertrouwen.schateiland

dit schreef de krant er over :https://www.hetkontakt.nl/lek-en-ijssel/nieuws/oud-basketbalinternational-strijdt-tegen-pesten

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *