Stichting

Stichting_Pestkind_CMYKDe Pest Mij Maar tour draait al heel wat jaartjes op eigen kracht door het land. Overal moeten wij met scholen en instanties om de tafel om belangrijke zaken als tarieven en juiste tourdata door te nemen. Een heel pakket aan werk gezien het feit dat wij ook nog eens de tour zelf draaien. Daarnaast komt nog de administratie, alle telefoongesprekken en feedback van scholen.

Op 17 januari 2013 gebeurde er iets dat onze tour ten goede kwam. Maar het begon allemaal op 4 december 2012 toen Henk in een uitzending van Hart van Nederland (SBS6) zijn tour liet zien aan het grote publiek. Maar liefst 750.000 mensen zagen deze uitzending en de e-mails stroomden binnen met blijken van waardering als “ga zo door”.

1 mailtje sprong boven alles uit, die van de familie Melse de succesvolle springpaarden fokker uit Winterswijk. Deze familie wilde namelijk  helpen de tour te versterken. Er volgden een paar gesprekken en de drive die vooral Nicole Melse ten toon spreidde was ongelooflijk. Zij, samen met Baron René Van Der Borch tot Verwolde, Mariska Honingh en Hank Melse zelf zijn de motor achter dit prachtige en unieke initiatief. Stichting PestKind is geboren met het doel de Pest Mij Maar tour te ondersteunen. Zij halen middelen binnen zodat Henk op elke school in Nederland zijn tour kan volbrengen. Dit geldt alleen voor scholen waar de financiëen aantoonbaar ontoereikend zijn.

Via het grote netwerk van deze geliefde familie Melse zijn er reeds  een aantal activiteiten geweest die stichting PestKind als goede doel hebben binnen gehaald. Denk aan een aantal Oldtimer races en een ludieke veiling tijdens de grootse CountryFair in Strijen. Sinds een aantal maanden beschikt Ball-Contact Sportservice over een splinternieuwe bus die ook door de stichting is geregeld.

Henk : “Na 7 jaar alleen on tour staan deze mensen op en bieden mij deze hulp aan. Ik ben er een tijdje helemaal stil van geweest en kan het nog steeds niet geloven dat wij, in deze tijden, dit mogen mee maken”

Voor meer info omtrent donaties en of andere hulp/vragen kunt u altijd even een mailtje sturen naar basketball@henkpieterse.com en dan sturen wij het door naar de stichting.