Right to Play

 

Al 9 jaar Ambassadeur van Right To Play

Jeroen Straathof schudt Henk de hand  in 2006 voor zijn intrede bij RTP.

Jeroen Straathof schudt Henk de hand
in 2006 voor zijn intrede bij RTP.

Op maandag 10 juli 2006 is Ball-Contact’s Henk Pieterse officieel benoemd als ambassadeur voor RightToPlay. Deze  organisatie opgericht door Johann Olaf Koss, zet kinderen in arme landen en oorlogsgebieden aan het sporten om zo het moraal en het algemeen welzijn te stimuleren. Spelen heeft namelijk iets magisch, iets bevrijdends en vooral iets kinderlijk, hetgeen bijvoorbeeld de kindsoldaten al snel vergeten, te zijn.

Deze wereldwijde organisatie herbergt namen als Lance Armstrong(toen nog niet bekend van zijn doping-gebruik), Ronaldo (Brazilie), Micheal Johnson, Edith Bosch en Arnold van der Leyde en dus ook Henk Pieterse. Of  kijk even hier voor alle Nederlandse ambassadeurs :http://www.righttoplay.com/netherlands/the-team/Pages/Ambassadeurs-lijst.aspx

Henk heeft in deze jaren al heel wat clinics gegeven en zijn beste (lange) beentje voorgezet voor dit goede doel. Zo werd er tijdens een gigantisch Post-Olympisch Gala in de Kuip, met grote sportsterren, maar liefst 5000 euro geboden op een clinic van hem. En verkocht hij 10.000 euro aan loten tijdens een groot event in Denhaag.

Henk zelf: “Buitengesloten worden en niet mee mogen spelen is hard en dat ken ik. Maar niet kunnen spelen vanwege je kopzorgen over de grote ellende en gevaren in jouw gebied, dat moet een hel zijn. Wij van Right To Play doen daar wat aan gelukkig. Ik ben er trots op om deel te zijn van deze organisatie… elk kind heeft het recht om te spelen!”

Zie ook www.righttoplay.nl

logo_right_to_play2Henk en Kosx goudgala 023rtp