Pest mij maar TOUR (scholen)+ PEST MIJ MAAR PLEINTJES TOUR (NIEUW)

pestmijmaartod52ar06cp01zl-hoover6c

Pesten

"De kleur van jouw buitenkant is voor mij irrelevant"

“De kleur van jouw buitenkant is voor mij irrelevant”

In het levensverhaal van Henk op onze wie zijn wij pagina kunt u lezen over de manier waarop hij werd behandeld voordat hij begon te basketballen.

Het was voor hem zeker geen pretje om zo lang en verschrikkelijk broodmager te zijn.
Het deed hem veel pijn en bracht zijn zelfvertrouwen tot een dieptepunt.
Kinderen zijn keihard onder elkaar en als de leraar op school het niet in de gaten heeft, kan het zelfs desastreuze vormen aannemen. En een docent heeft maar twee ogen!
Al dit leed, vooral op scholen en  speelplaatsen kan leiden tot een isolement van een kind of nog erger.

Henk’s ervaringen als gepeste puber heeft hem bewogen om er iets aan te doen. Hij heeft zich opgeworpen als beschermheer van elk gepest kind in Nederland en zo nodig er buiten.
Zijn tour die nu reeds het 12de jaar in gaat heet niet voor niets “Pest Mij Maar”, waarmee hij aangeeft om het pesten tot een halt te roepen en als je dan toch iemand wilt treiteren dat dan maar tegen hem te doen…hij kan het nu hebben (als je durft!).
De “Pest Mij Maar” tour krijgt landelijk veel aandacht (zie media) maar staat geheel op eigen benen. Met andere woorden Henk moet overal en altijd aankloppen bij gemeenten, scholen zelf of instanties om het gefinancierd te krijgen. Er zijn (nog ) geen partners of sponsors! Wel is Nike een jaren lange sponsor van Henk die hem vaak voorziet van mooie give aways en prijsjes voor de verschillende activiteiten.

PestMijMaarD17aR05bP01ZL-Polk5b
Jaarlijks bereikt alleen de PMM-Tour al tussen de  30 en 40.000 deelnemers! Gemeenten die reeds de tour binnen gehaald en ervaren hebben zijn: Urk (oorsprong i.s.m. duizendpoot Rein Brands opgezet), Emmeloord, Spijkenisse, Zaandam, Oosterhout, Nieuwegein, Uden, Ridderkerk, Venlo, Heerlen, Enschede, Dordrecht, Brielle, Bergen op Zoom, Wieringerwerf, Vlaardingen, Tilburg, IJmuiden, Schiedam, Steenwijk, Leiden, Sassenheim, Harderwijk, Raalte, Hoorn, DenHaag, Elburg, Roermond, Harlingen en Almere.

13235-550x-Bullied20Kid

Hoe werkt de “Pest Mij Maar” tour ?

Henk maakt in samenspraak met de opdrachtgever (school, gemeente of instantie) een lijst met scholen die willen meedoen met de Tour. Deze scholen worden via het gesproken woord en/of een mailing op de hoogte gebracht van de uitvoering.

Dan wordt er een schema gemaakt van alle deelnemende scholen(klassen) die rendabel en logisch is. In andere woorden, Henk kan bijvoorbeeld twee scholen op één dag bezoeken om zo de kosten te drukken. Er wordt uitgegaan vanaf groep 5 van het basisonderwijs tot aan elke klas van het voortgezet onderwijs en natuurlijk volwassenen. Jonger dan groep 5 kan wel in sommige gevallen maar dan wel  in goed overleg.

Belangrijk om te weten: De PestMijMaar tour clinics kunnen ook gewoon als individuele clinic worden afgenomen. Zonder enige extra dag of terugkom moment. Dit was een vraag van één van onze klanten die dacht dat er altijd meer dagen moeten worden ingehuurd omdat het deel van een tour moet zijn. 

Vooraf zal Henk zijn belangrijke thema voorleggen aan de klas hetgeen al heel snel interactief wordt vanwege de manier waarop hij zich opstelt. Na deze discussie volgt de heerlijke sportactiviteit op muziek die elk kind kan en zal ervaren als zeer prettig en vet (=cool)…want er zijn geen drempels meer! De stoere gasten van de klas hoeven niet meer op te vallen want Henk tolereert het gewoon niet en de wat rustige (soms gepeste) kinderen voelen zich veilig met Ome Henk in hun hoek! Tijdens de les komen er momenten waarop sommige kinderen weer in hun “oude” rol terecht komen en vergeten waarover deze dag gaat. En dit is dan het ideale moment om hierop in te springen. Via zijn altijd aanwezige microfoon, waardoor hij luid en duidelijk te verstaan is, zal hij de confrontatie aangaan en het gedrag onder een vergrootglas leggen. Een openbaring en gelijk een terecht zetting van minder sociaal gedrag.

Na de les zal er een korte afsluiting worden gedaan met het thema als speerpunt. Henk maakt hierbij ook afspraken met de klas en docent om na enige tijd nog eens langs te komen(indien gewenst) ter evaluatie van alles. Zo blijft dit thema “levend” ook na Henk’s vertrek. Wat er vaak opvalt bij de leraren en kinderen onderling dat er een groter corrigerende factor optreedt in deze tussenperiode.

Voor informatie over tarieven, tourdata en voorwaarden kunt u het best even bellen of e-mailen maar Jantien Koch (Tien-X-Taak) van onze administratie en werving kan de tour ook persoonlijk komen toelichten. Ook werkt zij nauw samen met gemeenten en de provincie waardoor er soms meer mogelijk is dan men zelf voor mogelijk ziet. Trouwens, bel anders gelijk even 06 18 16 36 47 op werkdagen tussen 9 en 17:00 het best bereikbaar. Bij dringende zaken verzoeken wij u even een mailtje te sturen.

NIEUW in 2015 gestart !! PESTMIJMAAR PLEINTJES TOUR 

In 2015 zijn wij gestart met de PestMijMaar Pleintjes tour. Deze tour vond plaats op kinderrijke veldjes in woonwijken vanaf de dag dat de scholen weer waren begonnen. Op 28 augustus vond de eerste avond plaats (we draaien de clinics tussen 18:30 en 20:30)en wel in Vlaardingen.

Naast het anti-pesten wordt deze pleintjes-tour ook gebruikt om de sociale contacten van verschillende buurtbewoners te versterken. In onze moderne wereld hebben we te maken met verschillende culturen en wij doen een serieuze poging om deze dichter bij elkaar te brengen met ons enthousiasme, toewijding en vooral veel respect voor iedereen!

Bent u (nog) niet overtuigd kom dan eens langs bij één van onze avonden, we heten u van harte welkom!

posteropzet PMMZT promotiemateriaal tour