Referenties
Pieter van Vollenhoven was ook duidelijk onder de indruk ...

Pieter van Vollenhoven was ook duidelijk onder de indruk …

Wij halen regelmatig de kranten of soms de tv (zie media) met onze activiteiten.  Hieronder een aantal mensen die ons hebben ervaren en er wat over kwijt willen.

 

 

 

 

 

 

 

 

humberto_tanHUMBERTO TAN, TV PERSOONLIJKHEID “Ik heb Henk een aantal keer aan het werk gezien met verschillende groepen. Wat steeds weer opviel is dat Henk zijn enthousiasme voor basketbal op een meer dan overtuigende wijze wist over te brengen. En niet onbelangrijk: met een grote glimlach bij mij, de deelnemers en natuurlijk ook bij Henk zelf! Kortom Ik zou Henk iedereen aanraden. Een zeker succes op ieder evenement.”  Jochem-van-Gelder-JOCHEM VAN GELDER, TV PERSOONLIJKHEID “Als ik aan Henk Pieterse denk, denk ik aan GROOT. Groot is zijn gedrevenheid en passie voor sport maar net zo groot is zijn gevoel voor humor en zijn sociale vaardigheid. Tsja, als al die eigenschappen samenkomen in één persoon dat moet dat wel een groot mens zijn en dat is ie !!!!”
 Thijs-ZonneveldTHIJS ZONNEVELD, PROF WIELRENNER EN JOURNALIST  “Op het moment dat Pieterse begon te praten met een stem die je verwacht van een man van zijn postuur(2 meter lang bij 2 meter breed) was de Noordwijkse jeugd een en al oor. Zijn openingsspeech over pesten, lange slungels en geloof in jezelf raakte een gevoelige snaar. De show die volgde was minstens zo indrukwekkend.3 uur lang regisseerde hij een zaal vol met shootingguards, fowards en centers” peter van der velden burgemeesterPETER VAN DER VELDEN, voormalig BURGERMEESTER BREDA “Zo iemand als Pieterse houdt in zijn eentje meer jeugd van de straat dan tien wijkagenten en tien welzijnswerkers bij elkaar”
michelvankeulenMICHEL VAN KEULEN, FONDSEN WERVER RIGHT TO PLAY  “Henk Pieterse is sinds 2006 al ambassadeur van Right To Play. Uiteraard zijn wij daar erg blij mee. Henk is namelijk min of meer de belichaming van de methode die Right To Play hanteert in de meest achtergestelde gebieden ter wereld. Henk verbindt mensen en laat ze zichzelf ontdekken. Hij leert ze hun eigenwaarde zélf naar boven halen.
En dat gekoppeld met een dosis plezier.
Dát wil Right To Play ook bereiken met de kinderen in bijvoorbeeld Mali of Mozambique. Ieder kind heeft het recht om te spelen. Hoe groot of klein ze dan ook mogen zijn. Henk uit dit ten volle en is daarom een prachtige ambassadeur.
Niet alleen voor Right To Play, maar ook voor de sportwereld in het algemeen!”
markhooijveldMARK HOOIVELD, VOORMALIG SPORTMARKETING MANAGER NIKE EUROPE “Het is moeilijk om over de geschiedenis van Nike Basketball in Nederland te spreken zonder Henk’s werk. Hij is de motivator en gever van inspiratie voor zeer veel kinderen om te beginnen met basketball. Dat is dan ook de reden dan ik Henk persoonlijk wil danken voor al de jaren met Nike en basketball “
barbaradeloorBARBARA DE LOOR, EX TOPSCHAATSSTER, TV-PERSOONLIJKHEID EN RIGHT TO PLAY AMBASSADEUR  ”Ik ken Henk Pieterse als een inspirerende persoonlijkheid. Ik ben zelf, net als Henk, ambassadeur van Right To Play. Het meest typerende van Henk en zijn werkwijze is dat hij heel emotioneel zijn boodschap over kan brengen. Zo was er in april 2010 een Gala voor Right To Play. Ook Henk was daar en hij bood een basketbalclinic voor een heel bedrijf aan. De biedingen liepen langzaam omhoog, totdat presentator Jan Douwe Kroeske, Henk  bij zich riep en toen een zeer emotioneel verhaal vertelde over Right To Play en zijn ervaring uit zijn jeugd. Vervolgens vlogen de bedragen omhoog. Fantastisch om te zien! Ik hoop dat Henk hier nog lang mee verder kan gaan!” emielvanrooy[1]EMILE VAN ROOIJ, JOURNALIST “Je hebt duizenden jongerenwerkers, maar slechts een handvol weet echt met jongeren om te gaan. Welnu, Henk Pieterse is er zo een. Het grootste tuig krijgt ie klein en het kleinste groot”. “als Oosterhout nog eens hulp zoekt waar het om een stel recalcitrante jongeren gaat, dan is Pieterse vanaf nu heel rap gevonden”.
Jos van de ven redactie Brabants DagbladJos van de Ven, journalist Brabants Dagblad “Ruim 150 Bossche jeugdsportkampioenen genoten van een basketballclinic van oud-international en oud EBBC-er Henk Pieterse. Zet tussen de jongeren een charismatische sportman en de basketbalsport wordt nog leuker dan dat deze van nature al is” ruud_sparreboomRuud Sparreboom, voorzitter rayon West NBB en inspirator van peanutbasketball “Henk is niet alleen groot, maar ook een geweldige vent. Hij heeft een enorme passie voor Basketball, maar vooral voor kids. Hij brengt hen de mooiste sport ter wereld op FUN wijze bij en betrekt ook de ouders daarbij. Zijn clinics zijn het geld dubbel en dwars waard.”Op 26 maart 2012 om 20.55 is de Heer Sparreboom, gewoon “Ruud” voor velen, overleden aan de gevolgen van Kanker. Wij van Ball-Contact zijn zeer vereerd om deze super-persoonlijkheid te mogen hebben gekend en hopen dat wij enigszins zijn passie voor de mooie basketballsport te kunnen evenaren.
Rob Van BerkelRob van Berkel, topfotograaf “Henk kan op een ongelooflijke manier les en leiding geven. Hij is eerlijk oprecht en iedereen is gelijk.
Deze man zou in op elke basisschool van Nederland zijn project moeten geven.”
hanshondersHans Honders, themaconsulent gemeente Denhaag “Door zijn vakbekwaamheid en zijn, voor jongeren heel belangrijk, enthousiaste manier van presenteren, is hij in staat om grote groepen (allochtone) jongeren te binden”
marcovanderveenMarco van der Veen,  Combinatiefunctionaris gemeente Emmen  Henk heeft een complete straatspeeldag fantastisch begeleid. Ouders, docenten maar ook kinderen praten nu nog steeds over die ene dag! Iedereen was enorm enthousiast en het heeft een grote impact gehad op mijn werkgebied. Dankzij deze sportieve attractie hebben we veel kinderen enthousiast gekregen om deel te nemen aan onze wekelijkse sportactiviteiten, om kinderen gezonder te laten leven en plezier laten beleven aan sporten!” henk_schottertHenk Schottert, voorzitter basketballvereniging Biks Shots “De unieke wijze waarop Henk tijdens ons Be a STAR-project ruim 1.000 leerlingen met een basketball aan het werk zette, leidde steevast tot enthousiaste leerlingen, leerkrachten en ouders. In combinatie met de verhalen die Henk vertelt over hoe hij vroeger gepest is, bezorgde de aanwezigen een ervaring die ze zich nog jaren zullen herinneren. Een echte aanrader!”
pedro-by-piek1Pedro van Raamsdonk, ex profbokser, europees kampioen en winnaar van de Golden Gloves  “Ik heb een aantal keren met Henk samengewerkt tijdens een clinic.
Zelf heb ik vroeger op een ZMOK school gezeten.
Ik vind de wijze waarop Henk met de mensen, maar vooral met de jeugd communiceert, uniek.”
sabine-schoutenSabine Schouten, Coördinator vrije tijd, Jeugdinrichting de Hartelborgt, Eventmanager, La Dolce Vita Nu al vier jaar onze vaste basketbal trainer. Henk weet als geen ander de
moeilijkste jeugd te motiveren en te prikkelen. Ook zonder zijn lengte
zou hij prima met deze doelgroep uit de voeten kunnen door zijn verbale
kracht en humor. Kortom een positieve man die beloftes na komt en waar
maakt. Iets wat voor de jongeren uit deze jeugdinrichting bijzonder belangrijk is
 Hans Gootjes ex NBB directeurHans Gootjes, voormalig NBB directeur  “Dankzij zijn aanstekelijke enthousiasme en uitstekende didactische vaardigheden brengt Henk de basketballsport een stukje dichter bij de jonge generatie die voor de NBB zeer belangrijk toekomst vormt. Wij waarderen zijn inzet enorm en hopen nog vele jaren met hem te mogen samenwerken”