Primo-vpr & Stichting Samenwerkingsscholen Voorne-Putten doen sportieve kick-off 2018

Jan 10th, 2018

Comments: 1
Category: Uncategorized

Primo-vpr & Stichting Samenwerkingsscholen Voorne-Putten doen sportieve kick-off 2018

De uitnodiging die de leerkrachten en ander medewerkers van de Primo-vpr en Stichting Samenwerkingsscholen Voorne-Putten kregen, vermelde slechts dat de Nieuwjaars borrel in een sporthal zou plaats vinden dus of men a.u.b. sportschoeisel kon dragen. In de  grote sporthal te Hellevoetsluis waar onze Henk jaarlijks zijn PestMijMaar tour draait voor het Helinium College stond alles al klaar voor deze mooie bijeenkomst. Elke Naudts (met een kort lijntje naar onze Jantien) had samen met haar collega’s er alles aan gedaan om er een prettige middag van te maken. Wat de, in grote getale opgekomen, mensen (150) namelijk niet wisten maar al wel snel concludeerde, na de prachtige speech van directrice Ingrid van Doesburg, dat dit een semi-sportmiddag zou worden.

Een middag die in het verlengde stond van de sportdag die in 2017 plaats vond te Brielle, ook door ons uitgevoerd. Een middag met respect en positief lesgeven als rode draad. Want buiten dat leraren dezer dagen steeds meer werkdruk krijgen zijn ze ook nog eens deels aan het opvoeden van sommige scholieren, zonder dat ze het zelf beseffen. Henk mocht dus na de speech van Ingrid aan het woord en toen werd het even muisstil. Een verhaal uit het hart, met passie en een uitgesproken wens dat elk kind gelijk behandeld moet worden ongeacht kleur, afkomst etc. etc. Met deze gigantisch groep zit het wel goed en met de kracht van de samenwerking tussen de verschillende scholen is de fundering gelegd voor nog beter onderwijs. Hoe gaaf is het dat je allen de zelfde koers vaart en dezelfde normen en waarden hanteert waar elk kind zich aan moet houden.a-primo

Na de speech van Henk ging het los met oefeningen die laagdrempelig waren, veel plezier los maakte, en waar men lichtelijk van ging zweten. Overal was aan gedacht met kleine flesjes water voor de dorst en doekjes voor de zweetdruppels. Men genoot duidelijk en door de drills heen sprak Henk de mensen toe, waarom hij bepaalde oefeningen deed en wat het teweeg bracht bij de kinderen. Een eye-opener dus maar deze middag was natuurlijk en vooral een gezellig samenzijn van mensen met de zelfde passie, het lesgeven op school.

De tijd begon te dringen en het afgesproken uur dat Henk had gekregen was al ruimschoots verlopen dus moest de schotwedstrijd voor leuke Nike prijsjes in versneld tempo worden uitgevoerd. Het uitgangspunt van deze schotwedstrijden is niet te kijken wie het beste kan schieten maar vooral om te kijken, wie er juicht voor een ander, wie er blij en trots is op een ander die dan wel raakt. Die een tweede of derde plaats feliciteert, kleine waarnemingen die wij als sportservice bureau nauwlettend in de gaten houden. Dit alles kon echter niet meer vanwege de tijdsdruk dus mocht een gelukkige leraar en lerares zich kampioen noemen na een spannende finale.

Wij danken de organisatie voor alle goede zorgen en de fraaie lijst met de 4 regels die Henk samen met leerlingen en hun docenten op die speciale dag in 2017 wisten te neer te zetten.

DISCUSSION 1 Comments

  1. Elke Naudts januari 11, 2018 at 1:44 pm

    Dank jullie wel Henk en Jantien voor de goede voorbereidingen en fantastische middag. Hoewel voor de tweede keer, blijf ik onder de indruk van de manier waarop Henk iedere groep in vervoering kan brengen. Beweging, energie en een dieperliggende boodschap waar je stil van wordt. Of je nu jong bent of oud, dik of dun, klein of groot, het maakt niet uit: doeltreffend en leerzaam voor iedereen!

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *