Over ons

Over ons

BALL-CONTACT, wat is dat nou precies en wie schuilt hier achter?

Ball-Contact is een Sportservice-organisatie die in 2005 is opgericht door Henk Pieterse. In het levensverhaal( zie onderaan deze tekst) van Henk kunt u lezen waarom hij “Ball-Contact” heeft gekozen als naam voor zijn bedrijf.PASSTHEPASSIOD27bR03aP01ZL-Johnson3a

Sinds 1987 is de 2.11 meter lange, inmiddels ex-basketballprof  en 101-voudig international al actief bezig met het geven van clinics en het assisteren bij kampen en sportinstuiven, ook al tijdens zijn actieve carrière als topsporter.Na zijn topsportcarrière heeft hij diverse functies bekleed in het bedrijfsleven, maar altijd is het zijn droom gebleven om van zijn passie zijn beroep te maken. In 2005 heeft hij deze droom gerealiseerd.

Henk heeft in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd en beschikt daardoor over een groot bestand aan unieke topsporters waaronder top panna-voetballers, street/breakdancers, vechtsporters en natuurlijk ook basketballers waar hij elk moment een beroep op kan doen.

Henk en zijn crew gebruiken vanzelfsprekend alleen hoogwaardige materialen.

Het gebruik van ballen, muziekinstallaties met headsets en de nodige prijsjes voor de deelnemers aan de verschillende clinics en/of trainingen zijn allemaal inclusief!

Missie :

De atleten en sporters die Henk uitzendt tijdens de activiteiten hebben allen één grote overeenkomst. Ze zijn gepassioneerd en spontaan en maken van elke activiteit een waar  feest.

En dat is dan ook gelijk de missie van Ball-Contact: garant staan voor een prachtige activiteit die vol zit met normen en waarden. Activiteiten waar de deelnemers, van welke leeftijd dan ook, veel van kunnen leren, zowel  geestelijk, als lichamelijk.

Wie alleen een partijtje wil spelen heeft Ball-Contact er eigenlijk niet bij nodig want elke leraar kan wel scheidsrechteren en heeft een bal tot zijn of haar beschikking.

Ball-Contact wil deelnemers niet alleen laten bewegen, maar ook entertainen met een duidelijk leerzame ondertoon. Nooit geforceerd maar wel altijd aanwezig. En door onze ruime ervaring en know-how kan je bij ons op elk niveau terecht. Wij passen ons direct aan. Het is juist deze flexibiliteit die geroemd wordt door onze klanten.

Doelgroepen :

Onze organisatie werkt met een grote verscheidenheid aan deelnemers zoals verstandelijk gehandicapten, zmok, allochtonen, (jeugd)gevangenen, zeer jonge kinderen, pubers en volwassenen, autistische kinderen, hangjeugd maar ook bedrijven, zakenlui en sportclubs. Alles hebben we wel eens gedaan en allemaal met hetzelfde resultaat..een onvergetelijke ervaring rijker.

BALL-CONTACT volgens Henk Pieterse
 “In een wereld waar computerspelletjes, mobiele telefoons, Facebook, Twitter, Youtube en Instagram de kinderen hebben betoverd tot niet bewegende wezentjes vraag ik mezelf hard af hoe dit te veranderen of in ieder geval enigszins te beïnvloeden.”

In al mijn jaren van profbasketball loopt er een rode draad door mijn succesvolle carrière en dat is het overbrengen van mijn liefde voor sport in zijn algemeenheid en de basketballsport in het bijzonder op anderen.

Na vele jaren van het geven van clinics en het organiseren van andersoortige (basketball)-activiteiten voor anderen ben ik er in geslaagd om dit alles samen te brengen in een bedrijf dat er is voor iedereen, jong, oud, en van welke afkomst dan ook, waarmee mijn droom werkelijkheid is geworden.

Ball-Contact Sportservice is er voor iedereen en, in alle redelijkheid, ook voor elk budget.

Wij hopen u spoedig eens te mogen begroeten.

Henks levensverhaal

Dit ben ik….Henk Pieterse
Ik ben geboren in de Jordaan te Amsterdam.
Tijdens een leuke jeugd in het hartje van Amsterdam werd het opeens duidelijk dat ik heel lang ging worden.
Mijn ouders verhuizen naar Amsterdam West, een gezellige volksbuurt in die tijd, en we wonen met een gezin van 4 kinderen op 3 hoog .

Tijdens mijn verblijf te Amsterdam West in de Hudsonstraat speelde ik samen met mijn broer Fred op het Balboaplein waar twee, toen nog redelijke, voetballers het scepter zwaaiden. Ruud Gullit en Frank Rijkaard spelen elke avond op het naastgelegen veldje tot de donkerte viel. Indien er te weinig jongens waren om “hele veld” te spelen op twee doelen verjoegen ze ons om te gaan “palen” op het basketball veld.
(zie ook boek “Ruud Gullit biografie”)

De ervaringen op de basisschool als lang kind zijn niet allemaal leuk maar gelukkig heb ik wel wat vriendjes in die tijd.
Na de basisschool vertrek ik richting Havo, gelegen aan het Vondelpark waar het pesten op mijn 15de hoog oploopt. Ik ben dan reeds 2.05 en weeg slechts zo rond de 65 kilo…broodmager dus.

De school is prima en ook de leraren zijn tof, behalve één die mij beschamende namen noemt, tegenover de hele klas.
Ik keer in mezelf en ben op zoek naar een doel, een bezigheid, een bescherming.

In deze moeilijke tijd geeft een gymleraar dhr.Kuit mij het advies om te gaan basketballen.

Met zelf getekende sterren op mijn witte gympies betreed ik voor het eerst in 1976 een basketballveld, de Jan van Galenhal, waar de club Delta Lloyd traint.
Ik wordt voorgesteld aan de jongens en één van hun gooit mij de bal toe en roept: “vangen Henk!” (mijn eerste Ball-Contact !). Het gevoel dat ik daarbij kreeg was enorm en ik had met dit gegeven mijn veilige thuishaven gevonden, want daarvoor kreeg ik alleen scheldnamen te horen en de naam Henk klonk als muziek in de oren.
Ik trainde tot ik er bij neerviel, wilde de sporthal niet meer uit en zag basketball als een algehele bevrijding.

Herman Keppy, een jonge lange atletische speler, begeleid mij naar een basketballveld op het Museum Plein. Hij leert mij persoonlijk de fijne kneepjes van het basketball door veel één tegen één te spelen. Nu, anno 2018 is Herman nog steeds één van mijn beste kameraden.

Er volgt een reeks van lange, non stop, basketballjaren:
In 1978 werd het juniorenteam van Delta Lloyd waar ik voor speelde, Nederlands kampioen.

In 1979 wijst international Bert Kragtwijk mij de weg naar de USA waar hij zelf sterk speelt samen met nog een Nederlander.

In 1980 begint mijn 4jaar durende Collegetijd bij Kentucky Wesleyan waarin tot 2x aan toe de Final-4 word behaalt.

In de zomer van 1983, voor het laatste collegejaar, wordt ik samen met het Nederlands Nationaal team, 4de van Europa, een unieke prestatie.

Na het laatste college jaar beginnen Nederlandse clubteams mij aan te schrijven en ik beslis samen met mijn vader voor Nashua denBosch.

Vanaf 1984 tot en met 1989 speel ik voor denBosch en win daar 4x het Nederlands kampioenschap. En kom tot twee keer in de Final-8 van de Europacup.

In 1989 word ik gevraagd op een try-out bij het NBA team de Philadelphia 76ers waar een zekere Charles Barkley speelt, als laatste speler val ik af.

In 1990 vertrek ik naar Bestmate Haarlem en win de Nederlandse beker

In 1991 wordt het contract opengebroken en vertrek ik naar Commodore DenHelder waar ik wederom Nederlands kampioen wordt en de Final-8 van Europa haal.

Vanaf 1992 speel ik nog voor een aantal Belgische en Duitse clubs met meerdere promoties en kampioenschappen.

Tussen de bedrijven door nog een korte stop in 1995 bij DenBosch (Libertel) om nogmaals deel uit te maken van het kampioensteam.

In 1987 kreeg ik het aanbod om eens bij een NBB basketballkamp te helpen op Papendal. Ik vind heel snel uit dat de kinderen goed naar mij luisteren en wilde al snel meer van dit soort dingen doen.

De jaren erna, zelfs tijdens mijn carrière als basketballer, heb ik verschillend banen gehad, maar de rode draad, de liefde voor de basketballsport overbrengen, bleven overeind.
Nu, vele jaren later werd het tijd om al de ervaringen die ik had opgebouwd bij verschillende sportbedrijven eens samen te vatten in één organisatie.

Nu dan eindelijk een bedrijf dat de passie van mij onderstreept en door mij is opgericht en wordt geleid.

Met gepaste trots presenteer ik u BALL-CONTACT SPORTSERVICE, dat er alles aan doet om van elke activiteit een feest te maken en elk kind (of volwassene) laat voelen dat het erbij hoort.

Het gevoel dat mij bevrijdde geef ik graag door…

Hoop u eens te mogen begroeten