Heul veul deelnemers in twee dagen

Apr 21st, 2018

Comments: 0
Category: Uncategorized

Heul veul deelnemers in twee dagen

Op 20 april waren het de, nu reeds beroemde, Koning Spelen met sportdagen over het gehele land. Wij stonden met profspeler Kevin Bleeker en Galdino Mr Showcase himself in Veenendaal. Met maar liefst 2600 basisschoolkinderen is dit één van de grootste sportdagen waar wij de laatste jaren aan meewerkten. Groots natuurlijk vanwege het giga aantal kids maar ook vanwege het grote aanbod aan sporten.

Het zonovergoten sportterrein van voetbalclub Dovo en de daar omringende parkeerplaatsen was  omgebouwd tot touwtrek, basketball, tennis, frisbee, trampoline, voetbal en nog–veel-meer-velden.

Henk en zijn twee toppers hadden een prachtige plaats, precies voor een grote tribune zodat Mr.Showcase de nodige magnifieke baltrucks kon laten zien vooraf aan de clinics van onze 2.11 m man. Het werd een prachtige, heel warme dag met allemaal big smiles en heel veel zweetdruppels.

Het aantal kinderen, leraren en begeleiders die ons de revue passeerden deze dag was echt ontelbaar en we hebben genoten van de enthousiaste inzet.

De volgende dag stond alweer een ander groots event op stapel. In het Belgische Lommel was het de lokale basketbalclub Croonen die hun lommel50 jarig bestaan vierde. Vele van de kinderen hadden al eens les gehad van onze Henk tijdens een clinicdag in Weert en dus was de link al gauw gelegd voor de organisatie. Vanaf 10.30 t/m 16.30 gaven wij 3 clinics van 1.5 uur lang. Met een gemiddelde van 60 deelnemers per groep mogen we spreken van een mooie opkomst. Mooi om te zien hoe deze prachtige club met meer dan 150 (!!!) vrijwilligers hun groepen hadden ingedeeld met alles door elkaar, alleen een beetje aan leeftijd gebonden. Zodoende hadden we hele jonkies vanaf 4 (!) jaar oud in het begin en daarna werden de deelnemers langzaam ouder met ook leden van het G-team. Iedereen gelijk, zoals het hoort met allen dezelfde liefde….de sport basketball.

Een superdag met heel veel respect voor de organisatie, de hulp, de ontvangst, alles klopte deze dag…en vooral ons basketball hart!

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *