De gouden randjes van onze missie

Jan 13th, 2019

Comments: 0
Category: Uncategorized

De gouden randjes van onze missie

Al reeds 2006 zijn we op weg met onze missie. De PestMijMaar tour zoals we er ooit mee zijn begonnen op Urk waar een trouwe vriend Rein Brands samen met Henk een pleidooi hield voor een voltallige gemeenteraad. Het gelukte ons om daar de eerste stappen te mogen zetten met veel succes want kijk eens waar we nu staan.  Duizenden deelnemers per maand krijgen onze missie voorgeschoteld via scholen, vakantieparken, instellingen, bedrijven en verenigingen.

We kregen hulp via twee kanjers Nicole Melse en Jacqueline Plomp die via stichting PestKind onder andere een prachtige bus wisten te regelen. Onze missie nam hierdoor ik kracht toe en wij kregen hiermee ook de bevestiging op de goed weg te zijn.

Overal waar we zijn weten de mensen waar we voor staan en zo ook onze andere sport-toppers die wij aan onze missie mochten verbinden. Zij voelen zich ook één met onze werkwijze en zijn trots op wat we samen bereiken.

De professionalisering nam een vlucht toen het bedrijf Tien-X-Taak (Jantien Koch) aan boord kwam. Zij zette alle ideeën en vooruitgang in kaart en schreef alle plannen uit. Zij kwam zelf met prachtige nieuwe invalshoeken die (nog) niet werden benut. De missie was reeds sterk maar het bereik en de uitstraling die het benodigde ontbrak nog. Met haar komst kwam de missie in een stroomversnelling en zijn we op moment bezig met onze nieuwe site die deze maand nog live zal gaan. Ontwikkelingen in vele opzichten die onze missie ten goede komt…

In 2018 kwam wederom een prachtig bedrijf op ons pad dat ons een warm hart toedraagt en we vertellen daar graag later meer over.

En tijdens deze prachtige afgelopen jaren vanaf 2006 reisden we dus al die plaatsen af om via de energieke en vooral interactieve workshops onze missie te verkondigen. We stopten nooit, deden zelfs een zomertour in de avonduurtjes, grotendeels gefinancierd door Stichting PestKind. Elke keer weer op pad, soms een paar uur rijden en dan weer eens wat dichterbij.

En er zijn zoveel mensen die ons vragen hoe lang we dit nog volhouden. Tja deze vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden want deze missie geeft zoveel kracht aan duizenden deelnemers maar ook aan onszelf, elke dag weer. Wie handelt vanuit passie heeft geen werk maar een leven….

En dan komen we bij de titel van dit stuk, want hier draait alles om, het bereiken van de kern van onze missie. Op dagen van onze tour langs scholen komt het wel eens voor, zoals laatst in Raamsdonksveer, dat er zich een aantal kinderen vrijwillig aanmelden om Henk te helpen met afbouwen en inladen van zijn sportbus. Deze 3 jonge brugklassers hadden genoten tijdens de les vertelden ze terwijl ze met zakken vol met basketballen op de rug naar buiten liepen. De één vertelde zelfs dat hij een D.J. was en hij de apparatuur van ons zo mooi vond.

De bus was compleet ingeladen en deze jongens vroegen nog een ansichtkaart die wij uitgeven en om daarop nog een handtekening te zetten. Natuurlijk doen wij dat en tijdens het schrijven komen de jonge mannen los en vertelden dat ze zelf veel gepest zijn geweest goud….openheid, veiligheid en respect….dit is onze missie! Dit maakt ons trots en geeft ons kracht om door te gaan. Als dank voor de hulp maar vooral de inspiratie die deze 3 jongens ons terug gaven duwen we ze een witte Nike polsband over de hand naar boven. Ze keken er vol trots naar en gaven Henk high five…..een simpele geste van beide kanten maar met een gigantisch impact

Onze missie…..trots…elke dag weer

.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *