Buurtsport medewerkers, begeleiders en sportcoaches op “cursus” in Oirschot

Jan 22nd, 2018

Comments: 0
Category: Uncategorized

Buurtsport medewerkers, begeleiders en sportcoaches op “cursus” in Oirschot

Op 22 januari stond onze sportbus in Oirschot waar wij voor 25 deelnemers uit de regio Oirschot en omgeving een “cursus” positief coachen en anti-pesten mochten geven. Een zeer gedreven groep die via duizendpoot Corné Boot bij elkaar waren getrommeld stond al vroeg klaar om dit alles te volgen. Ook de wethouder, de Heer Caspar van Hoek was aanwezig met een nette opening speech waarna Henk het woord nam.

Via zijn uitgebreide inleiding en uitleg werd de groep gemobiliseerd naar de sporthal waar Henk al jaren les geeft aan het naast gelegen Klogo-oirschot-in-bewegingempen college. Via de geheel zelf verzonnen oefeningen liet onze hoofdcoach zien hoe je de jeugd kan motiveren en enthousiasmeren op een laagdrempelige manier. Elke oefening werd uitgelegd hoe, maar vooral waarom ze op deze manier worden gegeven. Elke drill heeft namelijk een achterliggende gedachte, hoe ludiek die er ook soms uitziet….vanuit het hart en vanuit een filosofie die wij koesteren. Anti-pesten met een hoog beweeg en fun-gehalte.

 

Wij danken Corné natuurlijk maar zeker ook de gedreven wethouder die de gehele avond geboeid bleef kijken naar alle ontwikkelingen.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *