Clubs maken er echt iets van

Jun 6th, 2016

Comments: 0
Category: Uncategorized

Clubs maken er echt iets van

Wij reizen door het hele land en komen duizenden mensen tegen, per maand (ja, je leest het goed). De meeste deelnemers die we zien zijn de leerlingen op scholen. Het tweede grootste gedeelte zijn de kinderen van basketballclubs tijdens speciale dagen zoals een reünie of een jubileum. De laatste tijd lijkt het of het elke week raak is dat er een club weer eens zoveel jaar bestaat. En elke club heeft zijn eigen manier om dit te vieren. De één doet dit via een besloten feest, de ander via een leuk toernooi en weer een andere club via een combinatie van meerdere activiteiten plus een clinic van Ball-Contact Sportservice.

In het weekend van 4 en 5 juni was het weer raak. Op de zaterdag in Voorhout en de zondag in Roermond. Zowel de Forwodians bij hun eindtoernooi voor scholen en clubleden in Voorhout als tijdens het jubileumfeest in Roermond bij de Fanatics was het een heel groot feest via de sport zelf. Henk beet bij beiden het spits af met een grote clinic en mocht zelfs even partijtje spelen tegen de sportieve en zeer betrokken wethouder Arno van Kempen. Er was ook een sublieme demonstratie van het rolstoelteam Grasshoppers  uit Katwijk en een demo van Ali die al vanaf zijn geboorte niet kon lopen en via het basketball een hele mooie wending aan zijn leven heeft kunnen geven. Kijk niet naar wat je niet meer kan maar naar wat je (nog) wel kan.

Twee prachtige events met een aantal gelijkenissen. Super fanatieke deelnemers, goed samenwerkende vrijwilligers, een heerlijk warm ontvangst en heel veel blijde gezichten van zowel de kinderen als de toekijkende ouders.

Wij mogen dan ook met gepaste trots terugkijken op een goed weekend.

Op maandag de zesde juni waren we ook nog eens uitgenodigd op het Maerlant college te Brielle. Ook hier weer veel basketball, maar liefst 6 uur totaal aan clinics verdeelt over 3 grote groepen. Leuk detail hier was de jongen die wij twee jaar geleden mochten helpen aan een paar mooie Nikes vanwege zijn enorme voeten (toen nog maatje 50) . Deze dag een nieuw surprise want Henk had via l.O. leraar Pim Gijsbers wat info opbog footgevraagd  en bracht een paar coole maatje 52 Nikes mee want zijn voeten waren inmiddels gegroeid. Heerlijk om iemand blij te maken en zien.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *