Achter de schermen

Nov 27th, 2018

Comments: 0
Category: Uncategorized

Achter de schermen

Wij hebben twee dagen lang mogen genieten van een sublieme samenwerking met het Nederlands Nationale Basketballteam. Deze heren spelen op donderdag 29 november de belangrijke kwalificatie wedstrijd tegen Polen in de Maaspoort te DenBosch. De gemeente in de vorm van het hardwerkende duo Ronnie van Gaal en Claudia van Eijndhoven had samen met Jantien Koch van Tien-X-Taak een prachtig plan bedacht. Het programma “Pesten Stopt Respect Begint” dat vorig jaar zo’n succes was in de Maaspoort een vervolg geven maar dan i.sm. de mannen van Oranje, indien mogelijk natuurlijk. Ze waren immers een aantal dagen in de buurt van Den Bosch en dat komt niet vaak voor.jito-kok

Het nationale team geleid door bondscoach Toon van Helfteren kwam maandag 26 november voor het eerst bijeen dus moest er heel veel geregeld worden om ├╝berhaubt een paar van die toppers de scholen in te krijgen samen met Henk. Gelukkig heeft Jantien een gigantisch netwerk en een onuitputtelijk doorzettingsvermogen en werden er bijna wonderen verricht samen met Ronnie & Claudia(klinkt bijna als Bonnie en Clyde) en niet te vergeten Derrick Overman de nieuwe manager van het Nederlands team.

Op twee dagen tijd werden een paar honderd jonge kinderen verblijd met heerlijke clinics vol en met Respect in de Sport en in de Wijk als uitgangspunt. De media zat er boven op met Omroep Brabant die verschillende beelden toonden op tv (waarvoor onze grote dank), de krant en natuurlijk veel sociale media.

De Oranje spelers, ietwat vermoeid van soms een lange reis, een slopend seizoen of wat grieperig, stonden toch klaar voor de vele leergierige kinderen. Wij danken dan ook Jito Kok, Boy van Vliet, Rienk Mast, Mohamed Kherazzi, Yannick Franke, Worthy de Jong,  Keye van der Vuurst de Vries, Nathan Kuta, Charlon Kloof, Thomas van der Mars, Shane Hammink, captain Arvin Slagter en guess what de bondscoach zelf ,Toon van Helfteren voor hun optreden en het versterken van het thema Respect.

De titel, daar willen we het toch nog even kort over hebben, want terwijl onze eigen (ex) internatioal Henk met grote trots zijn Oranje mannen mocht aankondigen is er achter de schermen verschrikkelijk veel werk verricht. Claudia en Ronnie al eerder genoemd in dit stuk trokken samen met Jantien de kar, regelden alles tot in detail. Er werd zelfs een echte Amerikaanse schoolbus ingeschakeld om een aantal klassen op te halen en die werd dan begeleid door een aantal Oranje mannen. De media werd op de hoogte gebracht, de directie van de scholen ingelicht en de leraren warm ontvangen….HULDE

Wij danken iedereen die hier een prachtige prestatie heeft neergezet….en nu met z’n allen op 29 november naar de Maaspoort…hup Holland!

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *