3 x Landal GreenParks in twee dagen

Jul 25th, 2018

Comments: 0
Category: Uncategorized

3 x Landal GreenParks in twee dagen

Op 24 en 25 juli waren op drie verschillende Landal GreenParks te vinden. De eerste dag op PortGreve te Zeeland waar onze Henk met een gigantische groep voor 2.5 uur gaande was. Normaal staat er, deze zomer, voor onze workshops tussen 1.5 en 2 uur, beetje afhankelijk of de gasten het nog trekken (qua warmte). Maar als je de workshops rond de klok van 19 uur laat beginnen is het al een stuk beter qua temperatuur. Dat dit niet altijd mogelijk is vanwege andere activiteiten op de prachtige parken is natuurlijk duidelijk. Maar op de 24e was de aanvang dus wel op deze ideale tijd gepland en wat krijg je dan…volle bak. Met een 50/50 aan Duitse en Nederlandse deelnemers moest onze Henk dit keer even beginnen met het laten horen van beide volksliederen, haha. Iedereen reageerde positief op deze respectvolle start en konden we gelijk los gaan, want de toon was gezet, respect en anti-pesten. Een hele fijne avond die maar liefst 2.5 uur duurde…

Op de 25e was het de beurt aan Miggelenberg in de ochtend en om 16 uur bij Coldenhove. Judith Kok, de enthousiaste en zeer gedreven recreatie coördinator wilde vol trots het nieuw aangelegen veldje laten zien waar de clinic zou worden gehouden. En inderdaad dit was mooi geworden, van workshops op desweat-basketball-e1531664855713 leeg gehaalde parkeerplaats de laatste 4 jaar en dan nu dit, grandioos. Er was zelfs een gezin dat 4 jaar geleden reeds de clinic had gevolgd en nu wederom aanwezig, met hun kroost behoorlijk in de lengte gegroeid, prachtig. Hier ook 2 uur in de brandende zon, petje af voor de deelnemers. En niet te vergeten Bollo die vanuit het bos kwam aangelopen, respect.

Op naar Coldenhove waar om 16 uur dus kon worden aangevangen. Er werd rustig uitgeladen zonder maar 1 deelnemer op het veld. De meeste gasten waren naar 1 van de zwembaden om verkoeling te zoeken, gelijk hadden ze.

Maar nadat we hadden opgezet kwamen er enkele uit het niets het veld op, nieuwsgierig en later enthousiast, gedreven en tot 2 uur lang zwetend en keihard werkend. Wat een genot om deze, rond de 50 deelnemers, zo aan het werk te zien. Het trapveldje van Coldenhove heeft het geluk dat het omgeven is door een bos waardoor er al snel wat schaduw valt en dat scheelt toch al snel een graad of 5. Met onze mobiele baskets, op alle 3 de parken gebruikt, konden we elke deelnemer blij maken met de gebruikelijke schotwedstrijd voor mooie Nike prijzen. Twee hele warme dagen maar voltooid met vele deelnemers en dat hadden wij zelfs niet kunnen dromen, waarvoor onze dank, want….hoe meer deelnemers, hoe gezelliger het is…vinden wij.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *